ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

 

παρουσιάσεις

ΛεμπέσηςΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΛΕΜΠΕΣΗΣ
Τον αποκάλεσαν «απόστολο της αξιοκρατίας» και «απολογητή της ανισότητας». Διάσημο έργο του υπήρξε η κοινωνιoλoγική μελέτη «Η τεραστία κοινωνική σημασία των βλακών εν τω συγχρόνω βίω».

Του αφιερώνουμε το δικό του δικτυακό τόπο!
more
Κυκλοφόρησαν

ΛεμπέσηςΗ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΒΛΑΚΩΝ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΒΙΟ
Αίτημα πολλών η μεταγλωττισμένη στη νέα ελληνική εκδοχή της μοναδικής αυτής μελέτης του Ευάγγελου Λεμπέση, κυκλοφορεί από τα «Καλώς κείμενα», στη σειρά «Κοινωνία». Την προλογίζει ο Κοινωνιολόγος, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, Νίκος Κοκοσαλάκης.
moremore
ΗμερίδαFRASEOLOGIA
E INTERCULTURALIDAD

Κυκλοφόρησαν τα πρακτικά της Ημερίδας με το παραπάνω θέμα, που υλοποίησε το Παν/μιο Αθηνών, τμ Ισπανικής γλώσσας και φιλολογίας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Cervantes. more

ΣΕΙΡΑ "ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ"

ΤΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΟΙΝΟΥ

ΚλασικόΚλασικό Ημερολόγιο 2011
για το κρασί

Σελίδες: 160
ISBN: 978-960-90476-9-2

Μια μοναδική θεματική έκδοση, ένα ημερολόγιο αφιερωμένο στο αμπέλι και το κρασί όπως το είδαν, το γεύτηκαν και το προσέγγισαν οι μεγάλοι της αρχαιοελληνικής σοφίας και της χριστιανικής γραμματείας.
Μύθος και παράδοση, σοφία και γνώση αυθεντική. Αποφθέγματα και παροιμίες συνοδεύουν τα επιλεγμένα αποσπάσματα έργων γραμμένων για το κρασί από την πέννα των μεγαλύτερων της ελληνικής αρχαιότητας και του χριστιανισμού.
Aυθεντικά πρωτότυπα κείμενα, πλούσια και λαμπερή εικονογράφηση
Δείτε εδώ τυχαίες σελίδες:
Kλασικό Ημερολόγιο 2011

more

ΔΟΣ ΜΟΙ ΝΑ ΠΙΩ...

ΠαραδοσιακόΠαραδοσιακό Ημερολόγιο 2011
για το κρασί

Σελίδες: 160
ISBN: 978-960-99535-0-4

Κι αν η σοφία και ο μύθος είναι απόμακρα για κάποιους αναγνώστες, η ποίηση και ο ρομαντισμός, η απόλαυση και η έμπνευση είναι προσιτά σε όλους. Η χαρά και η γιορτή του τρύγου, η τρυφερότητα και ο ρομαντισμός θα συγκινήσουν κάθε αναγνώστη.
Στην ίδια ομάδα θεματικών εκδόσεων, ένα ακόμη διαμάντι της ποιητικής έμπνευσης απ' όλο τον κόσμο.
Aυθεντικά πρωτότυπα κείμενα, πλούσια και λαμπερή εικονογράφηση


Δείτε εδώ τυχαίες σελίδες:
Παραδοσιακό Ημερολόγιο 2011

DAYS OF WINE - ΜΕΡΕΣ ΚΡΑΣΙΟΥ

InternationalΔιεθνές Ημερολόγιο 2011
για το κρασί

Σελίδες: 160
ISBN: 978-960099535-1-1

Γραμμένο στην αγγλική γλώσσα, απευθύνεται σε όλο τον κόσμο, αφού παράλληλα περιλαμβάνει και την παγκόσμια, οικουμενική έμπνευση όλων των αιώνων γύρω από το κρασί.
Ποιητές και λογοτέχνες, σοφοί, πολιτικοί και μεγάλοι στρατηγοί, έχουν ο καθένας με τη σειρά του κάτι να πει γι' αυτό.
Aυθεντικά πρωτότυπα ή μεταφρασμένα κείμενα, πλούσια και λαμπερή εικονογράφηση


Δείτε εδώ τυχαίες σελίδες:
Διεθνές Ημερολόγιο 2011

ΕΥΦΡΑΙΝΕΣΘΩ...

ΟινοςΣυγγραφέας: Sophia Syrah
Σελίδες: 66

Πρόταση δημιουργίας για μια μεγάλη συλλογή κρασιών, το βιβλίο αυτό ξεκίνησε από την παρουσίαση μιας σειράς από ετικέτες και σταδιακά εμπλουτίστηκε μέ εικονογραφικό υλικό καί εδάφια από τη θρησκευτική και αρχαιοελληνική γραμματεία που σχετίζονται με το κρασί.
Ποίηση και απόλαυση, σοφία και έμπνευση, συνοδεύουν την εικαστική δημιουργία και αποτελούν μια διαφορετική προσέγγιση, βασισμένη στην ελληνική και θρησκευτική παράδοση.

ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

ΒαρκελώνηΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ
Σελίδες: 52

Μια από τις ωραιότερες πόλεις της Ευρώπης, για πολλούς η ωραιότερη, ένας απίστευτος συνδυασμός παλιού και μοντέρνου, μεσαιωνικού και μετα-ολυμπιακού, δεν είναι υπερβολή να χαρακτηριστεί «πριγκίπισσα». Το βιβλίο-φωτογραφικό άλμπουμ που της αφιερώνουμε προσανατολίζεται σε μικρές ή μεγάλες λεπτομέρειες από το αρχιτεκτονικό τοπίο της πόλης, κυρίως σε μπαλκόνια και κιγκλιδώματα, χωρίς να λείπει ωστόσο και η ευρύτερη ματιά στις ομορφιές της.

Κωδικός: ΚΙΝΑ

Κίνα ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΑΛΜΠΟΥΜ
Σελίδες: 112

Ό,τι και να πει κανείς γι᾽αυτή τη χώρα είναι λίγο και μικρό. Το απίστευτο μέγεθος και ο ασύλληπτος πληθυσμός της την καθιστούν πρόσφορη για κάθε είδους υπερβολή και η γνωριμία μαζί της θέλει χρόνο, πείσμα, υπομονή και αγάπη. Τα αξιοθέατά της είναι πολυπληθή αλλά ταξινομούνται εύκολα.
Αυτοκρατορικό μεγαλείο και καθημερινή ζωή σε ένα οδοιπορικό με το κωδικό όνομα: Κίνα!

Σας ευχαριστούμε που επισκέπτεστε την ιστοσελίδα μας.

ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ξεκινώντας από την Κίνα, μια χώρα που ερεθίζει τη φαντασία όχι μόνο με τους αριθμούς που τη χαρακτηρίζουν και την απόσταση που μας χωρίζει απ᾽αυτήν, αλλά και το παρελθόν, τη γλώσσα και τις ιδιαιτερότητές της, στο χώρο αυτό θα παρουσιάζουμε μικρά ή μεγάλα βίντεο, gallery ή άλλες μορφές ηλεκτρονικής παρουσίασης από τα οδοιπορικά των συγγραφέων και συνεργατών μας στις διάφορες περιοχές του πλανήτη. Η βαθμολογία και η αποδοχή τους από τυς αναγνώστες θα παίξουν κρίσιμο ρόλο στην απόφασή να τα κυκλοφορήσουμε και σε μορφή DVD.